Justin Chow

2016-2017

Quarantine

As Hangzhou was the latest host of the G20 summit and was still affected by severe pollution, I aim to manifest a sustainable fishing village that simultaneously conducts several G20 meetings a year, sited on a peninsula that borders between West Lake and the congested city. A modular diaphragm roof hybridizes vernacular construction with high-tech, serving as the protagonist of the scheme.The multi-level guesthouse accommodates diplomats attending G20 conferences (Phase 1) several times every year and unfolds as a high-density living space for displaced villagers (Phase 2). A collection of floating plug-ins caters for the Villagers, and floating banquets of traditional Hangzhou cuisine extends into the river. The breathing, cascading bamboo landscape setting for the transition of programs to further the environmental reforms within China. J.C.